Mezzosopraano Anna-Lisa Jakobssonin ainutlaatuinen 40-vuotistaiteilijajuhla 15.2.2020, klo 18.30

annalisajacobssonTervetuloa viettämään ikimuistoista Ystävänpäivän iltaa Suomi Talolle, jossa Suomen Kansallisoopperan  kirkkaimpiin oopperatähtiin  kuulunut mezzosopraano Anna-Lisa Jakobsson johdattaa meidät  musiikkimatkalle Carmenista  Broadway-sävelmiin ja jazzista aina Pohjolan iki-ihaniin lemmenlauluihin. Monipuoliseen ohjelmaan kuuluu kaikkien rakastamaa musiikkia: Madetoja, Merikanto, Bizet, Puccini, Mackeben,Porter, Garner, Louiguy/Piaf, Loewe, Sondheim…..

Anna-Lisaa avustavat konsertissa sopraano Laura Olsson ja säestäjänä  kansainvälistä kuuluisuutta saavuttanut Dr. Robert Sharon.

Upean konsertin  lisäksi ohjelmaan kuuluu tervetuliaismalja, herkullinen voileipäpöytä, kahvi ja kakku sekä ystävänpäivän yllätyksiä.

Lippuja ennakkoon $30 ja ovelta $35: Suomi Talo, 301 Finlandia Blvd, Lantana, Kunniakonsulaatti,Lake ave, FFFC:n johtokunnan jäsenet (mm.Kaarina 561.855.8381,email kaarinalangeland@comcast.net, Anja 561.588.1332)

 

ANNA-LISA JAKOBSSONin laulajanura on vertaansa vailla

 

anna-liisaJacobsson
Anna-Lisa Jacobsson

Anna-Lisa Jakobsson on korkeasti koulutettu oopperalaulaja. Hänellä on musiikin maisterin tutkinto Sibelius-Akatemiasta (Helsinki) ja filosofian maisterin tutkinto Åbo Akademista (Turku). Jakobsson opiskeli myös kaksi vuotta kuuluisten opettajien johdolla Berliinin Musiikkikorkeakoulussa, Universität der Kunste sekä Freie  Universitätissä ja ottanut osaa laulun mestarikursseihin Wienissä, Lontoossa, Tukholmassa ja New Yorkissa.

Anna-Lisa aloitti pitkan ooperalaulajan uransa näyttämöllä 40 vuotta sitten v.1980 Bernsteinin musicalissa West side story.

Merkittävän uran Jakobsson teki Suomen Kansallisoopperan solistina vuosina 1988 -2011.

Anna-Lisa on laulanut enemmän kuin 70 roolia laulu-uransa aikana ja esiintynyt monessa maassa ympäri maailmaa. Carmenin nimiroolin hän on laulanut 100 kertaa Skandinaviassa ja Italiassa. Hänen ohjelmistoonsa kuuluvat useimmat mezzo-sopraanon merkittävimmät roolit, kuten esimerkiksi Verdin Azucena ja Aida, Straussin Salome ja Puccinin Madame Butterfly jne. Hän debytoi Saksassa (Deutsche Oper, Berlin) Brittenin Peter Grimesissä (Auntie) sekä USA:ssa ( Dorothy Chandler Pavillon, Los Angeles) Sallisen Kullervossa (Sepän nuori vaimo). Hän on tehynyt kaksi mittavaa kiertuetta Etelä-Amerikkaan ja Japaniin.

Anna-Lisa Jakobsson on esiintynyt myös Floridassa, Palm Beach Operassa mm.Poulencin dialogues des Carmelitessä ja Humperdinckin Hannussa  ja Kertussa kapellimestari Julius Rudelin johdolla.Vuonna 2009 hän lauloi suurella menestyksellä Die Ammen roolia Straussin oopperassa Die Frau ohne Schatten ja sai hienot arvostelut paitsi laulamisesta  myös näyttelijäntaidoistaan.

Jacobsson2Laulunopettajana Anna-Lisa on toiminut Åbo Akademin Novia ammattikorkeakoulussa, jossa hän toimi myös ohjaajana. Hänellä oli myös oma laulustudio Helsingissä, jossa oppilaat olivat sekä ammatti- että amatöörilaulajia.

Suomen Presidentti Tarja Halonen myönsi hänelle Suomen leijonan Ritarikunnan ritarimerkin vuonna 2011. Samassa yhteydessä hänelle myönnettiin Suomen Näyttelijäliiton hopeinen ansiomerkki.

 

Konsertin säestäjä on DR. ROBERT SHARON, PIANO

Robert Sharon aloitti pianonsoiton viisivuotiaana ja esiintyi ensimmäisen kerran seitsemänvuotiaana.

Robert Sharon oli stipendiaattiopiskelija koko opiskeluaikansa maailman hienoimmassa musiikkikoulussa Julliardissa. Julliardissa Sharon sai suoritti ensin kandidaatin (B.S.) ja sitten maisterin (M.S.) tutkinnon pianonsoitossa. Sharon väitteli tohtoriksi New Yorkin yliopistosta ja Manhattan School of Musicista. Hänen opettajiensa joukossa on monia maailmankuuluja pianisteja, kuten Mitchell Andrews ja Jane Carlson.

Dr. Sharon on esiintynyt mm. Carnegie Hallissa, Avery Fisher Hallissa, Kravis Centerissä, Broward Centerissä ja monissa muissa paikoissa ympäri maailmaa. Hän on ollut solistina mm. New Yorkin filharmonikkojen, Philadelphian sinfoniaorkesterin, Floridan filharmonikkojen konserteissa.

Robert Sharon on ollut pianistina ja kapellimestari eräissä maan arvostetuimmista kuoroista, sekä työskennellyt joidenkin aikamme arvostetuimpien kapellimestarien ja solistien kanssa. Näistä voidaan mainita Abraham Kaplan, Willard White, Virginia Zeani, Itzhak Perlman ja monet muut.

RobertSharon
Dr. Robert Sharon


Robert Sharon on työskennellyt opettajana Dreyfoosin musiikkikoulussa, äänivalmentajana sekä säestäjänä ja musiikin johtajana Floridassa. Vuonna 1999 tohtori Sharon sai Floridan yliopiston arvokkaan “Distinguished Educator” arvonimen.

Nykyisin Dr. Robert Sharon toimii Palm Beach Atlantic Universityn musiikkitieteellisessä tiedekunnassa ja johtaaperustamaansa Robert Sharon Choral -yhteiskuoroa West Palm Beachissä.

 

LAURA OLSSON, SOPRAANO

Laura Olsson opiskeli Washington DC: n katolisen yliopistossa vuosina 2002-2005, josta hän valmistui musiikin kandidaatiksi.

lauraOlsson
Laura Olsson

Olsson on esiintynyt Disney Cruise Line -sarjan 2007-2012 kanssa. Tänä aikana hän esiintyi Walt Disney Wonder- ja Disney Magic -risteilyaluksissa niiden päänäyttämöllä.

Laura Olsson on toiminut kantorina ja äänenjohtajana Corpus Christi -katolisen kirkossa vuosina 2010-2014, Celebrationissa, Floridassa.

Vuodesta 2015 lähtien Laura Olsson on ollut West Palm Beachissä sijaitsevan ruotsalaisen kahvilan Johans ’Joen omistaja.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s